Data Centar rešenja

MDS, u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima sistema i uređaja za Data Centar infrastrukturu, nudi korisnicima kompletna Data Centar rešenja. Data Centar predstavlja srce svake kompanije u kome se nalaze svi kritični podaci i opslužuju servisi na kojima se temelji poslovanje.

Rešenja koja nudi MDS predstavljaju idealnu platformu za rad i podržavaju nesmetan rast obima poslovanja kompanija.

Neki od renomiranih svetskih proizvođača Data Centar opreme, na čijim sistemima i uređajima MDS bazira svoja rešenja, su: Cisco, Dell, HPE i VMware.

Ponuđena rešenja

MDS nudi širok sprektar rešenja koja mogu zadovoljiti svaki biznis model i specifične korisničke zahteve koji se tiču Data Centar infrastrukture:

Serverska infrastruktura

Instalacija, konfiguracija i servisiranje serverskih rešenja renomiranih svetskih proizvođača, bilo da su u pitanju tower, rack, blade ili hiperkonvergentni siste

Storage infrastruktura

Instalacija, konfiguracija i servisiranje storage rešenja renomiranih svetskih proizvođača, bilo da su u pitanju NAS, Block ili Unified sistemi.

SAN (Storage Area Network) infrastruktura

Instalacija, konfiguracija i servisiranje SAN infrastrukture, bilo da je u pitanju Fibre Channel, iSCSI ili FCoE koncept.

Virtuelizaciona platforma

Veliki broj uspešno realizovanih projekata iz domena virtuelizacija, bilo da je u pitanju virtuelizovanje serverske, storage ili mrežne infrastrukture.

Rešenja za replikaciju

Implementacija rešenja za replikaciju podataka, bilo da se radi o replikaciji na nivou block-a ili virtuelne mašine. Poseban akcenat je na rešenjima za uspostavljanje active-active režima između udaljenih Data Centara.

Rešenja za backup

Instalacija, konfiguracija i servisiranje backup sistema Enterprise klase. Rešenja obuhvataju kako Enterprise Backup aplikacije tako i napredne sisteme za skladištenje backup-ovanih podataka.